19:00

OAFF

Referat: Luleå FF - OAFF

På Skogsvallen vinner OAFF mot Luleå FF med 3-0 (1-0)
Första halvlek inleds med att OA tar tag i spelet och dominerar matchen, det är endast sporadiskt som Luleå kommer upp i något större bollinnehav, OAFF skapar också några farliga målchanser där Johannes Pekkari är igenom vid 2-3 tillfällen men målen uteblir. I den 20.e minuten slår Hector en inåtskruvad hörna som försvaret inte får undan utan John Kalla kan från nära håll sätta ledningsmålet. Resten av halvleken fortsätter OAFF dominera matchen och Johannes har i slutet ett jätteläge som han tyvärr avslutar rakt på målisen. Vi går till paus med ledning 1-0, ett resultat som är i underkant då vi brännt 4-5 riktigt bra chanser.

Andra halvlek fortsätter i samma stil med ett spelförande OA och där Luleå har allt svårare att få några längre anfall, I den 60:e minuten kommer Jocke Larsson fram på vänsterkanten, inlägget når Joel Hiltunen som lobbnickar bollen över målvakten till 2-0. Minuten senare slår Hector en djupledsboll mot Jocke som vinner närkampen mot försvararen och prickar in 3-0. Sista halvtimmen blir mållös trots ett par chanser för OAFF.

I ett stabilt OA gör alla riktigt bra insatser och dom extra plussen går till Johannes Kero och Martin Pantzare i försvarslinjen samt till John Kalla och Johan Svanlöv på mittfältet, Framåt går plusset till Johannes Pekkari som hade 3-4 riktigt bra målchanser, visserligen mållös denna kväll men skapar man chanser så lossnar målskyttet också. Tyvärr åkte vi på en skada och en utvisning - Anders Palo fick en muskelbristning i baksida lår och blir nog borta några veckor. Utvisningen då? Ja det var den notoriske bråkstaken som inte kunde hålla tyst utan skällde ut domaren som ledsnade och skickade bråkstaken upp på läktaren! OAFF fortsatte ändå att spela med elva man då den utvisade var??????
- Hampe Pääjärvi förstås!! Jakob Widmark glänste mest i Luleå.
Laget: Kotten - Kero, Kangas, Palo, Micke Krekula - Kalla, Svanlöv, Hector, Jocke - Johannes P, Joel
Avbytare: Martin P, Elio, Adam, David